torsdag 7. april 2011

Siste frøsåing våren 2011?

I siste innlegg så slo eg fast at no var det slutt på såing for denne vårsesongen, iallefall på vanlege sommarblomar. Men så kom det ei hyggeleg påskehelsing frå venene våre i Tyskland , så då var vegen kort til planteromet.
Det eg sådde idag var Sommargeorgine, småblomstrande tagetes, hagenellik, ettårig solhatt, 2 slag hengepetunia.
I tillegg fekk eg dei lenge etterlengta valnetene, Juglans regia, frå B&T World Seeds. 100g vart 10 neter som er sådde etter alle kunsten sine reglar.
No spirer det overalt, så no er det prikling over ein låg sko, for ikkje å snakke om moldete tær når kvelden kjem. Det er so fantastisk å sjå alle dei ulike frøa, frå valneter til f.eks lobelia. Så kjem dei opp med store variantar i frøblad. Noken ser ut til at dei kan tåle alle brasar som nyfødde, medan andre må få stå lenge i såpotta for å vekse seg til, slik at eg har eit håp at dei skal overleve priklinga.
Eg har nett prikla petunia, dei såg veldig svake ut som nyspirte, så dei let eg få stå ein månad før eg prikla dei. Snart ei veke etter priklinga så struttar dei av livskraft.


3 kommentarer:

 1. Ja, du kan spøke du :-) Siste såøkt liksom, jeg tror nok ikke at du gir deg så lett, hehe. Og der er den flotte gule med grønt i midten, Rudbeckia? Har sett den i levende live og den er kjempetøff! :-)

  SvarSlett
 2. Ja jeg gleder meg å se disse til sommeren (vi får vel være med å se ).
  God helg Marit.

  SvarSlett
 3. Takk til Bille og Marit, kjekt med respons. Ja eg lurte faktisk på om eg skulle våge å skrive på bloggen om meir såing, men så er det jo ei dagbok då.

  SvarSlett