tirsdag 24. mai 2011

Tropaeolum speciosum??

Sandeleg ikkje mykje å lage blogginnlegg på, eit einsleg frøblad. Men no er det nemleg so at i dette brettet har eg sådd frø av eldblomkarse som eg sanka i fjor haust i hagen til son min i Haugesund. Dei vart sådde heilt ferske 25. oktober og har overvintra ute. Der veks planta på ei kuletuja, og den er berre heilt fantastisk fin når ho blomstarar på seinsommaren. Eg har teke stikling av ho utan å få den til, eit år kjøpte eg frå eit firma, kanskje Hageglede, utan at det skjedde noke meir, men no har eg eit håp. Men no er det no slik at eg har hatt mange gaukungar i frøpottene mine i år, så eg kjem til å gå i spaning.
Dersom det er noken som ser dette innlegget og veit kva det er så gje gjerne ein lyd. Eg skal tole støyten om noken seier at dette er rett og slett ugras. Men enno lever eg i håpet.
I dag har det om mogeleg vore meir vind enn dei andre dagane, men det har regna litt mindre. Det har voere mellom 8 og 10 grader.

4 kommentarer:

 1. Vanskelig å se utfra bildet ditt, men har ikke Ildblomkarse flikete blad? Jeg går og venter på at mine skal dukke opp fra voksestedet sitt under gulltujaen! De kom i fjor, og en enslig blomst også! De er vanskelige desse her! Krysser fingrene for den lille spiren din!

  SvarSlett
 2. Hei, uansett om det er gjøkunge eller ei så er det der i alle fall mye mer spennende enn løvetann. Jeg kom til å tenke på murtorskemunn da jeg så det midterste bladet, men har aldri sådd torskemunn, så jeg vet egentlig ikke hvordan frøplanten ser ut.
  Sjekk forumet på Hagegal, mener det var en som hadde fått spiring på ildblomkarse der, kanskje du kan få konsulenthjelp?

  SvarSlett
 3. Ildblomkarse er det ikke, de får ei lang, tynn spire på en centimeter eller to før de får blader.

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarar. Eg har nok innsett at dette ikkje er eldblomkarse. Eg såg eit ugras hin dagen som likna på ein prikk.

  SvarSlett