fredag 22. juni 2012

RØVEBJØLLEBLOMSTRING
Eg er veldig glad i Digitalis, røvebjølle, og frøplantene skal ha plassert seg veldig dårleg før eg har hjarte til å ta dei vekk. I 2011 sådde eg tre ulike sortar frå frøboksen, rosa, gul og fargeblanding. Den gule spirte dårleg og eg trur ikkje at den har overvintra i beda, men ellers så har det dukka opp variantar som eg ikkje har hatt før. 
Er Digitalis frøekte, eller kjem det nye variantar dersom eg tek frø av dei som eg gjerne vil ha fleire av? Eg veit at av den kvite som av og til kjem mellom dei ville kan vere eit tilfeldig blaff. Eg har hatt dei av og til, for so å verte heilt vekke att.
Eg har fått melding om at det er pakke på veg frå den hemmelege hagevenen min, så no ventar eg i stor spenning på kva den inneheld. 
Ha ein blomstrande fredag.

8 kommentarer:

 1. Å de Røvebjøllene var bare helt nydelige, sånne blomster har æ aldri hatt ;)
  Takk for koselig hilsen , håper virkelig My Belle føller snart, det tar på for mæ og gå og vente hehe ;P men du kan tru at blogginnlegget kommer med en gang ho har fått føll, med masse bilder. :O))

  Ha ei nin santhanshelg, hilsen Lisbeth.

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder av blomster og hage du viser Else.
  Ha en fin sommerkveld , Maritklem.

  SvarSlett
 3. De er så flotte! Og det ser ut til at du har fått mange fine fargenyanser også. Her er det også mange i år, flere enn normalt. En med 4 spir har plassertseg like ved inngangstrappa, gleder meg veldig til den kommer i blomst, og krysser fingrene for at den rekker å blomstre før det blir for sterk vind (litt utsatt der den står).
  God midtsommer!

  SvarSlett
 4. Hei tanta! Dei eg fekk av deg i fjor, e på vei til å sprette ut. går og ser på dei kvar dag. :)

  SvarSlett
 5. Jeg tror de krysser seg med hverandre, ja! Jeg hadde en hvit med røde prikker, og en ren hvit første året de blomstret. Andre året var der plutselig en rosa med røde prikker. Mulig de går tilbake til det opprinnelige også, er litt usikker. Men vakre er de, men her har de ikke begynt å blomstre ennå. Det er visst kommet lenger hos deg :)

  SvarSlett
 6. Digitalis..en virkelig sommerfavoritt:)..og de krysser seg helt vilt..og det er aldri godt å vite hva avkommet blir..men de syns jeg er litt av gleden:)
  Nyt sommeruken:))

  SvarSlett
 7. Så flotte revebjeller , jeg prøver å drive frem flere farger og sorter ,,til og med villplanter,,

  Ha en fin ny sommer-uke Else.

  Maritklem.

  SvarSlett
 8. Gode billeder af dine mange smukke degitalis, fingerbøl som vi kalder den her i landet.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlett