lørdag 5. januar 2013

Vinter i hagen?

Cyclamen neapolitanum, alpefiol, eg fekk 2 planter av frøa eg kjøpte frå Jungelseeds. Enno står begge friske og fine, trass i alt regnet som har vore og er. I dag er det 5,8 C og eg tok med meg ei runde i hagen for å sjå om det var noke som var friskt og grønt.

Linaria purpurea, purpurtorskemunn

Tellima grandiflora

 Akeleiene er tidleg ute med dei første lysegrøna rosettane sine.
 Polemonium pauciflorum, trompetflokk.

Kva denne heiter veit eg ikkje, det er ei arveplante.
 Helleborus niger, kvit julerose, med masse knoppar. Eg har sett at eg kanskje burde flytte denne til ein plass der ho kan vere meir verna mot regn. Blomane vert litt prega av fukt og væte.
Denne derimot, Helleborus corsicus, tåler det meste. Så blomstrar ho litt seinare og og då er den verste regntida over.

7 kommentarer:

 1. Heia Else, godt nyttår til dæ.
  Tenk at du allerede har fått noe grønt opp i hagen din, så artig ;)
  Her ligg det på et par minus, men er meldt mildere og regn fra imorr, sne har vi bare hatt et par ganger i vinter, så det er ikke mye vinter her hos mæ heller.
  Litt is rundt omkring er alt vi har.

  Ha ei fin hleg, hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
  Svar
  1. HELG, skulle det stå hihi :)

   Slett
  2. Hei Lisbeth, god helg og godt nyttår. Eg har ikkje fått lagt inn kommentar på bloggen din, eg får opp feilmelding når eg prøver. Flott å sjå dei nydeløøege vinterbileta dine.

   Slett
 2. Så herlig å se disse bildene nå! Jeg kommer meg neppe til feriehagen før nærmere påske, så det er lenge å vente på årets første inspeksjon. Alltid spennende å hilse på de første! Godt nytt år!

  SvarSlett
 3. Du store min, vårtegn nå allerede? Jeg burde nok ta en runde rundt huset i morgen, jeg også! Jeg kikka på julerosen min for ikke så lenge siden, men ingen knupp!
  Fantastisk!

  SvarSlett
 4. Jøss det var mykje liv alt i hagen din. Her er mildt og regn her også så kanskje det har starta med spiring. Må ut å inspisere snart. Det er ivertfall deilig å tenke på at det livnar meir og meir no framover.
  Fin Søndag til deg.

  SvarSlett
 5. Det er rart å se hvordan vinteren er forskjellig i vårt lange land, så utrolig å ha knupper og grønne blader nå på denne årstiden.

  Røsslyngen har stått ute fra i høst så den har stått ute i kulden og sikkert blitt frysetørket og er like fin i fargen.

  Ha en fin onsdag fra Marit.

  SvarSlett