tirsdag 16. juli 2013

REGNVEIRSAKTIVITET

Kva i allverden skal eg finne på å gjere når det regnar og regnar og fryseboksen er full av gjerbakst - jau då tingar eg frø. No har eg fått frå Impecta, Plant World Seeds og Thompson & Morgan.
I dag har eg fått registrert alle sortane i Evernote, så no er det berre å finne ut når eg kan starte såinga. Det er vel pakken med juleroser som først må opnast.
Dette er staudefrøa eg har fått om hende:
Anemone barbulata, A. canadensis, A. leveillei, A. rivularis, Aristea ecklonii, Meconopsis baileyi 'Hensol Violet', M. superba og Hollyhock Choice mix (bonus) alle frå Plant World Seeds.
Meconopsis napaulensis, Pulsatilla turczaninowii, Delphinium semibarbatum, Lamprocapnos spectabilis 'Alba' + sommarblomar og grønsaker frå Impecta.
Armeria pseudoarmeria 'Ballerina Mixed, Lysimachia ephemerum, L. atropurpurea, Polemonium boreale 'Heavenly Habit', Amsonia tabernaemontana, Geranium pratense 'Purple Haze', Saponaria ocymoides, Primula vialii, P. japonica 'Miller's Crimson' og Helleborus purpurescens alle frå Thompson & Morgan.
Eg treng vel ikkje fortelje om den fantastiske rike kjensla eg har når eg sit med eit knippe frøposar, som eg skal studere nærare. Det går jo litt for når eg bestiller, det er ikkje alltid eg tenkjer meg så mykje om, så difor er det så kjekt når eg kan setje meg ned med posane  for å prøve å finne ut mest mogeleg om frøa eg har fått tak i.

4 kommentarer:

 1. Mye kos med frø. Jeg bruker også Evernote og det er et herlig verktøy for å få oversikt over hva man har og hvordan det går med plantene.

  SvarSlett
 2. Du kjeder deg ikke du Else, her har du mye fint å henge fingrene i.
  Jeg håper solen kommer til deg også, det er jo ute i hagen en vil pusle nå i juli.
  Klem fra Marit.

  SvarSlett
 3. Oi så flink du er Else! Ikke få pakker
  det der...Men du er jo ei aktiv dame og
  greier vel ikke sitte stille om det
  regner en dag kan jeg tenke meg. Håper
  været blir bedre hos deg da!

  SvarSlett
 4. Ja, det er nok en fornuftig syssel når værgudene ikke er på din side. Jeg skal ikke bestille et eneste frø i år, for jeg har så mange fra før. Mye spennende du har bestilt!

  SvarSlett