torsdag 13. mars 2014

TID FOR Å SJÅ I OVERVINTRA STAUDEPOTTER M.M.


Vinteren i år kan knapt kallast vinter, men eg har bladd forbi 3 vintermånader og no er det vår. Eg starta rydding i beda 1. mars og no har eg snart gått runden. Den 11. mars plukka eg fram fuksiaplantene som har vore til overvintring og dei var komne lange spirer på og lus. Det er første gongen sidan eg sette dei der dei no står. Så no har dei fått ein god dusj med: 2ss raudsprit, 2ss matolje, 2 ss grønsåpe og ein liter vatn. Dei skal ha ein ny dusj om 2 veker så då får eg tru at plantene er fri for ubudne gjestar.
I går starta eg ryddinga i veksthuset og der hadde det og vore ubudne gjestar, men dei såg eg ikkje, og det er nok ikkje hjelp i å dusje heller. 
Det var heilt tydeleg at musene hadde hatt fest både på nokre stauder og nokre av knollane. Dei hadde nok gjort reint bord på favorittane sine. Eg har ikkje heilt oversikta over kva planter det er enno, eg konsentrerte meg om å vatne dei som har overvintra og det var mesteparten, og mange var godt igang med spiringa. Det var mykje meir liv i år enn den 7. april då eg starta ryddinga i 2013. Rabarbra
 Primula japonica
 Asparges
Pionfrø, her var det eitt frø som viste seg over jorda då eg sett inn pottene i haust og eg var litt uroleg for om den vesle spira kunne overleve vinteren. Men pionar er nokre tøffingar og no kjem det fleire spirer. 

6 kommentarer:

 1. Så spennende med dine peonfrø som har spirt. Jeg har to i kjelleren som jeg skal flytte til drivhuset bare det blir litt varmere ute. Her er det fortsatt minusgrader om natta. Men vi har også hatt en mild vinter. Godt at det er vår igjen! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Oy så artig og spennende da Else, her var det jo mange som har satt fart og fått flotte nye spirer.
  Pioner har jeg ikke prøvd å så, bruker du frø fra dine egne planter og så du de på høsten,,,

  Ha en fin dag, Marit.

  SvarSlett
 3. Hei igjen Elsa, lenge sia sist du blogga :)
  Så koselig at du er igjen med hage og arbeid med plantene, synd med lusa og musene på besøk.
  Men det spirer jo fint hos dæ.
  Æ e også starta opp med såing og det sprett iblomsterbedene mine, men nu skal vist Kyrre komme med skikkelig vinter igjen , håper indelig ikke det stemmer.
  Ha ei fortsatt fin uke, imorra starter jo helga igjen.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. Så kjekt å komme i gang med årets sesong! Spennende med frøsodde peoner og så morro at det kommer flere spirer. Mine fuchsia ble vekket fra vinterdvalen i januar og er godt i gang. Hadde de fått lov hadde de allerede vært i gang med blomstringen, men enn så lenge knipes knoppene av så snart jeg ser de. Jeg plages en del med lus og det er så kjedelig når det kommer lus på frøspirene som står i drivhuset. Tanken om å redusere antall fuchsia til et minimum har slått meg.
  Lykke til med fortsatt spiring :)
  Fin kveld ønskes fra Tone

  SvarSlett
 5. Trasig at det har vært mus og spist på overvintringsplantene dine. Men bra at mange har klart seg gjennom vinteren. Det er alltid spennende å inspisere pottene om våren og se om det er liv.

  SvarSlett
 6. Lus er noe herk, håper virkelig du blir kvitt de! Så leit at du har hatt musebesøk i drivhuset også!
  Pionspiren var i alle fall gledelig :)

  SvarSlett