torsdag 1. september 2011

Helleborus corsicus/argutifolius - varigert?


Dette er to av dei seks plantene eg fekk av Helleborus frøa som vart sådde i 2010. Dei andre 4 var heilt normale, men 2 av dei vart alstå spettete. Dei er i god vekst og ser friske og fine ut. Er det noken som kan seie meg noke om korleis dette skjer. Er det sånt som skjer ved eit virusangrep og vert eventuelle barn  normale? Er det så pass sjelden at eg bør passe godt på plantene og ta avleggarar? Til å begynne med så tykte eg ikkje dei såg så fine ut og eg lurte på om dei skulle få livets rett i bedet, men eg ser no at dei veks seg kraftige og fine. Håpar det er noken som kan seie litt meir om dette.

6 kommentarer:

 1. Jeg kan desvere ikke svare på spørsmålene dine. Men jeg har sådd Helleborus argutifolius nå i høst, så det blir spennende om de spirer til våren.

  SvarSlett
 2. Jeg har akkurat den samme her, og den er etter frø som jeg kjøpte av en dame på hagegal. Den forblir sånn og går ikke tilbake til grønn. Tror det er en naturlig varigasjon på helleborus. Om frøplantene blir like vet jeg ikke. Det er uansett en flott plante!

  SvarSlett
 3. Jeg kan ikke hjælpe.
  Kom bare lige forbi din blog.
  Tak for kigget.

  SvarSlett
 4. Har aldri sett slike blader på helleborus før, den var spesiell, men stilig! Håper du får svar på spørsmålene dine.

  Ønsker deg en fin uke :)

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke lykkes med Helleborus-såing...men dette var da veldig spennende!
  Ta godt vare på de...kankje du har finne en sjelden sort:))

  SvarSlett
 6. Takk til alle som har kommentert. Eg har nok fått tak i frø frå folk som veit korleis dei skal samle inn og behandle dei, for eg har hatt spiring på alle mine forsøk. Eg skal nok passe godt på dei og dei andre Helleborusane mine. Det kjem nok oppdateringar på bloggen og, så følg med. Eg er jo spent på om eg får blomstring på noken til neste år. Eg ynskjer alle som er innom ei god veke!

  SvarSlett