torsdag 15. mars 2012

OVERVINTRA PLANTER FRAM I LYSET

I dag var dagen komen for å ta fram plantene som har vore i vinteropplag i ein krypkjellar. Det var med stor spaning eg opna isoporkassen med Pelargonia og Fuchsia. Dei vart nedlagde i haust i isoporkassa med mose. Ved første augekast ser det verkeleg ille ut, men ved nærare ettersyn så viser det friske røter og nye kvite skot. 

Ettersom eg har lite overvintringsplass for planter inne så gjorde eg eit førsøk med blodbeger og. Eg tok berre pottene som dei var og sette dei inn i krypkjellaren i haust. Som det går gram av biletet over så er det godt liv i plantene og no må eg vel syte for å gje dei ein dusj med grønsåpevatn for å førebyggje luseangrep. Eg reknar med at dei sit klar til angrep, og eg vil helst vere ute før dei har fått etablert seg altfor godt i drivhuset.

Dette er ei Fuchsia som eg har hatt mange år og som eg tek ut av potta , og set rotklumpen i ein plastpose før eg set dei i krypkjellaren. For alle plantene gjeld det at rotklumpen ikkje er for våt då eg set dei vekk, for ellers er eg redd det vert for vått.

Dette er planter som har overvintra ute, eg stabla alle kassane med stauder ihop og dekte med plater slik at dei har helde seg tørre i vinter. No er det yr kvar dag og då har eg teke dei fram att slik at dei kan få høveleg væte slik at dei er klar for ein ny sesong. 
Det eg no verkelg ser fram til er at det kjem dagar med sol og litt varme, slik at eg kan sitje ute og pusse dei overvintra plantene.
I år har vi hatt ein heilt normal vinter med lite frost og det ser ut til at plantene har hatt det bra.

No har dei nyspira staudene hatt tilhald i drivhuset sidan den 1. mars, og der skal dei få vere så lenge det er plass. 
Det har vore god spiring i dei overvintra pottene med staudefrø. Eg har funne spiring på Lilium, Paeonia, Aquilegia, Androsace, Angelika og  Fritillaria, pottene med spiring set eg inn i drivhuset etterkvart som eg ser det er spirer. 
Det ser ut til at sneglane har hatt det godt i vinter, det er veldig mykje små sneglar i alle fargar og variantar som kosar seg i pottene, så no er det verkeleg på tide å passe på slik at dei ikkje får ta heilt overhand, men bank i bordet, eg har ikkje sett brunsneglar. 

2 kommentarer:

 1. Kjekk måte å overvintre Pelliser og Fuchsia på det å legge de i isoporkasser. Selv har jeg det for varmt i kjelleren pga. oljefyren, så jeg overvinntrer Pellisen etter beste evne i vinduskarmene.

  SvarSlett
 2. Hei :)

  Ja det er gøy å se alt som vokner til liv nå om våren :)
  Det ser oftr tørt og vissent ut, men så spirer det frem likevel :)

  Jeg kom over bloggen din gjennom felles bloggvenner;)

  Ønsker deg en fin uke, og jeg håper sola kommer til deg!
  Klem fra Olea:)

  SvarSlett