onsdag 9. april 2014

GODE DAGAR MED LITT AV KVART


I dag har eg fått georgineknollane i potter, dei aller fleste hadde fine spirer, men eg har no fått jord på alle så får vi sjå kor mange som kjem. 

Fuksiane har fått jord rundt røtene sine og no ser det ut til at lusa har funne ut at der ikkje er leveleg, så då ligg alt til rette for fine planter i år og.

Dei siste åra så har eg laga til amplar med lobelia og blodbeger. Eg brukar lecakuler i botnen, så fyller eg på med god jord og langtidsgjødsel. Eg har 3 blodbeger og 3 potter med lobelia oppi. Så henger eg dei i taket i drivhuset slik at dei kan vekse seg kraftige og flotte til det er temperatur til å ta dei ut.


Biletet frå gangdøra 7. april, same dagen fekk plenen ein stuss. Det er mange stauder som er på gang her. 

Resirkulering. Eg er så heldig at naboar og andre som kjenner til hobbyen min tek vare på pottene frå plantekjøp gjennom året og leverer dei til meg. For meg så er det ei kosteleg gåve. 

Pionfrø som spirer, i potta framme til venstre er det ei spire av ein trepion. Eg har sådd frø av den tidlegare og utan resultat, men no vert det nok ei ordning.

Så er rosebuskene stussa og stelte. Masse grøne fine spirer. Eg var litt uroleg sidan dei starta spiringa i vinter, men det har gått heilt fint. Har kjøpt inn hønsegjødsel som dei skal få litt av i løpet av veka. Ingen roser har gått ut i år. 

Som om ikkje alt det ovanfor er nok så har eg laga til masse planter til hagelaget sin Planteloppemarknad. No er eg igrunnen såpass sliten at eg er fornøgd med at det er meldt masse regn i morgon.
Så er det visst noke med at Vårherre byr på regn slik at dei hagegale kan få gjort noke innomhus og. Så då ynskjer eg dokke alle gode dagar, ute som inne!

6 kommentarer:

 1. Her ligger alt til rette for en fargerik og frodig sommer Else, det er så deilig å være igang.
  Så artig å få til pioner fra frø.

  Nå er mirakel vannet mot lus blandet og sprøytet på georginene så da håper jeg de skjønner sitt eget beste hehe.

  God kveld fra Marit.

  SvarSlett
 2. Peoner er så flotte, og det er gøy å få frø til å spire av de. Så bra at ingen roser har gått ut i vinter for deg. Det har vært en snill vinter her også. Det er godt for rosene :-)

  SvarSlett
 3. Då er våren godt i gang med deg. Kor kjekt med egenproduserte Peoner. Eg har for første gong fått ein spire av Peon no i vår .....skikkelig kry er eg :)
  Allerede frodig i beda dine også. Langt kome her også og det regnet som kom natt til i går og i går har virkelig sett fart på treda. Blada sprett ut i rekordfart.
  Ha det godt.

  SvarSlett
 4. Jeg sådde georginer i fjor av typen pompom, som jeg tok vare på over vinteren. Dessverre var det ikke liv i dem, så de gikk på komposten....Må vel kjøpe nye :) Lobelia og blodbeger blir veldig flott i amplene dine! Godt at du fikk bukt med bladlusa, det er noe sant herk. Har du allerede klipt plen altså? Her er det ikke kommet så langt ennå, men med regnet kommer vel gresset fort :) Tenk ,trepeon fra frø! Heldige du!
  God påske til deg!

  SvarSlett
 5. Oi, så produktiv du har vært! Og, plenklipp allerede? :o Jeg gleder meg til sesongåpning i feriehagen nå straks, og bl.a. skal jeg så villgeorginene :) Sådde noen her i byen og har 3 fine planter på kjøkkenbenken, 2 blir garantert værende (tett mellom bladfestene), mens den 3. strekker seg mye mer og måtte toppes. Men det er ihvertfall virile planter! Godt at rosene dine har klart seg bra!
  God påske!

  SvarSlett
 6. Holder du av 3 aspargesplanter til meg om du får for salg seinare? Eivind

  SvarSlett