fredag 25. april 2014

GRØNSAKFRØA ER SÅDD


I dag har eg sådd i grønsakskarmane mine. Førsøket i fjor var så vellykka at eg fekk mannen min til å lage 3 nye i år. Dei er fyllte med hestegjødsel, kompostjord og vanleg jord, så alt skulle ligge til rette for god avling. Eg har sådd Spinat - Matador, Bladbete, 
Gulrot - Fancy Nantes, Amsterdam Forcing og Gulrotmiks, Pastinakk - Student, White Gem og Gladiator, Rotpersille - Halvlång Berliner, 3 sortar salat, så har eg forsådd 3 sortar lauk - Sturon, Red Baron og Long Red Florence. Ingen av desse har eg bløytlagd, eg vatna såfura godt så då reknar eg med at det går bra. Eg skal legge føra av bondebønner, Witkiem, i bløyt idag og så i morgon. 
Seinare skal eg så raudbetar - Bolivar og Chioggia. Dei sådde eg i fjor og, utan at det vart brukande resultat, men eg har tenkt å prøve att i år. 
Sukkererter og pastinakk skal eg så seinare. 
I år har eg kjøpt økologiske frø frå Runåbergs frøer, eg dyrkar økologisk, og då tykkjer eg at frøa og kan vere økologiske. I tillegg har eg kjøpt boka som dei har: Runåbergs frøer - Grønsaker, kryddor och blommor for nordiska trædgårdar. Den boka er verkeleg å anbefale for dei som vil lære meir om grønsaksdyrking.
No skal eg i drivhuset og vatne, det har vore fine dagar i det siste så då treng plantene stadig vatn. Eg vatnar med veldig svakt gjødselvatn istadenfor å passe på at dei skal få gjødsel ein gong for veka. 
Eg ynsker alle ein super fredag.

2 kommentarer:

 1. Så mange deilige grønnsaker du skal spise til sommeren , Else, kjempefine kasser mannen lagde til dæ.
  I mn kjøkkenhage har villjordbærplantene spredd sæ i hele kjøkkenhagen, så der må æ måkke opp alt :)
  Skal så salater til hønsene mine der :)
  Ha ei fin helg.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Her blir det mye snadder Else, det er moro med egne grønnsaker og så vet man hva en putter i magen.
  Jeg har også sådd i grønnsakskassene mine, i morgen skal erter og sukkererter i jorden så da er det bare å vente.

  Ha en fin lørdag, Maritklem.

  SvarSlett