lørdag 14. januar 2012

Frøpakke nr 1

I går kom det ein rikhaldig og spanande frøboks på nyttårsbesøk. Det gjekk atskilleg raskare å sortere i år enn i fjor. Eg har tydelegvis lært mykje latin i året som gjekk. Haugen vart sortert i "har lyst på" og ein "vil ha" og som og inneheldt "må google først". Det viste seg at den første haugen måtte leggast i boksen fort for det var mange eg hadde lyst på av dei i siste haugen.
Eg har meir bytefrø, men så har eg meldt meg på Frøboks 2 og og eg kunne ikkje ta risken på at den var full av "måtte ha frø".  Eg skjønar no når eg skriv dette at der er ein smule galskap i dette, men det får så være.  For meg så er dette av dei beste galskapar som eg kjenner til.
I dag har det vore omlag 4C, skya og vindstille. Det er litt snø, men grasttustane stikk opp overalt.Eg har sett ut ein kasse med potter som eg sådde tidlegare i veka.
Eg ynskjer alle som ser innom bloggen god helg!
I dag har eg vore på planteromet og sådd det som skulle såast fort, og det som vart sådd er dette:
Tropealum speciosum
Fritillaria raddeana
Iris chrysographes
Centaura bagadensis
Allium senscens montana
Syrin, kvit
Helleborus
Aquilegia
Asarina
Lilium szovitsianum
Tulipa
Rosa glauca

5 kommentarer:

 1. Oj, det så veldig spennende ut! Sånne pakker vil jeg ha i posten også.

  SvarSlett
 2. Julekveld og 17. mai på en gang! :D Det høres så smart ut med de frøbksene som sendes rundt. Har ikke turd å melde meg på, men jeg skulle gjerne blitt med bare for å kjenne spenningen når lokket tas av og posene legges utover :D Håper det blir mye fint av de du valgte!
  Galskap eller ei :D

  SvarSlett
 3. Kan skrive under på at det er veldig spennende å få en frøboks på besøk. Studere frøposene og google de man ikke kjenner, før man velger seg noen.
  Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 4. Ser at du har sådd mye spennende i år. Ønsker deg lykke til med spiringen. jeg glemte dessverre å melde meg på frøboksen i år, men det er kanskje like godt, det blir sikkert nok spirer å prikle om en stund likevel :-)
  God helg til deg også.

  SvarSlett
 5. Ja, er det ikke spennende med besøk av en så smekkfull frøboks? Jeg syns faktisk det var mye bedre enn julekvelden :) Jeg har hatt besøk av frøboks nr.2, og har meldt meg på nr 1 også, så hvordan dette skal enda.....God helg!

  SvarSlett