lørdag 5. mai 2012

KALDT

 Tellima grandiflora, etter frø frå UnaCita i 2011. Ei for meg ukjend staude, men heretter skal ho få plass mange stader i hagen. For ei vekstkraft og flott farge på lauvet. Desse står i skuggen og er finare enn dei som har meir sol. Eg vert glad kvar gong eg går forbi berre av å sjå slik energi.
 Fruktblomstringa er heldigvis sein i år, dersom den hadde vore igang no så vil eg tru at alt hadde vorte øydelagt. For no er det kaldt.
 I ettermiddag kom det såpass med snø at det la seg på blomane, men eg reknar med/håpar inderleg at det ikkje vert såpass at dei vert knekte. Dette er ein pion som har fått glasur.


Til slutt må eg ta med bilete av bilete av bilen som har fått topphue på øyra. Han har ei av same slaget på andre sida. Rett nok er det isande nordvest, med hagl og snø i byene, men så pinglete bil har vi no ikkje kjøpt. Forklaringa er at det er ei kjøtmeis som truleg har funne ut at han er ein rival. For så snart våren kjem så går ho/han til åtak på speglane. Så difor må huene på plass. 
Til natta er det spådd -3, så i kveld har eg sett på ovnen i drivhuset att. Eg hadde nett sett ovnen vekk, for eg rekna med at plantene ville tåle ned mot null, men ikveld tok eg ikkje sjangsen på at det ville gå bra. Det er no uansett ikkje så bra for plantene med slike kuldesjokk. No er det snart så fullt der inne at eg må stå i døra å spyle for å få vatna alle pottene. 
God helg og god veke til alle Hageglade som er innom bloggen!

7 kommentarer:

 1. Det var en artig måte å løse et problem på. Lue på speil var smart! Får håpe bilen får være i fred heretter. Her var det hele 3,4 minus i natt :-(

  SvarSlett
 2. Flott staude, og den måtte jeg google for jeg har heller ikke sett denne før! Den var jo kjempeflott. Jeg liker de høyreiste staudene som tar litt plass =)
  For ei tullete kjøttmeis, da! Men dere har løst det på en lur måte!
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Den grønne stauden ser robust og livskraftig ut, skal legge den på minne. Det er nemlig slike planter jeg liker...fikk rapport fra Solbakkjen om at lå 5 cm snø kl. 07.00 i morges. Det liker jeg mindre. Dagen i dag er skarp og klar, og fint å sitte i le med fleece på. Artig med fuglen som krangler med speilbilde, og artig påfunn med luene,thihi...

  SvarSlett
 4. Huff dette var ille...snø og sludd på dine fine blomster...
  Gøy med speil-luene..ikke så godt å forstå for en liten fugl:)
  Håper du får sol og varme:))

  SvarSlett
 5. Ikke bra at det kommer snø og kulde på de fine blomstrene dine, håper kald været gir sæ og varmen kommer, takk for hilsen hos mæ, ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 6. Huff, så kjedelig med snø nå! Håper vårvarmen snart kommer tilbake til deg! Klem

  SvarSlett
 7. Hei alle saman, takk for hyggelege kommentarar, snøen er vekke, men kaldt er det enno.

  SvarSlett