mandag 8. april 2013

DELING AV DAHLIA, GEORGINEKNOLLAR.


Onsdag og torsdag i forrige veke var det tid for den store vinna med å dele georginerøtene og få dei i jorda. Då laga eg ein informasjon til hagelaget som eg la ut på laget si Facebook-side og eg tenkte eg kunne ta om lag det same her. Dette er ei stor rot av ei kvit/burgunder georgine som eg har hatt i mange år og som eg har delt utallige gonger. 


På dette biletet så har eg delt heile rota opp i så små einingar som eg våga. Det må vere minst eit auge, node, på kvar del for at det skal verte spiring.


Tydeleg spire.


Det er spire her og, men den er vanskelegare å sjå.


Dette er avfall, det kan jo hende at dersom eg hadde plukka kikkerten fram så hadde eg funne spirer her og, men eg komposterte resten.


Til slutt sat eg att med 9 potter med knollar som kan verte til fine georginer til sommaren. No står dei i drivhuset, jorda er fukta, men ikkje våt. Dersom eg vert for ivrig med vatnet no så rotnar knollane. Vatn treng dei ikkje meir før det er tydeleg vekst. Det tek si tid, først skal det danne seg røter, men når først veksten er igang, så er den ikkje til å stoppe. Eg brukar å toppe spirene for å få god forgreining. 
Det er ikkje kvart år eg deler knollane heilt opp i sine enkelte deler, men i år tok eg alle, så reknar eg med at neste år så er di ikkje større enn at dei kan vere eitt år til. Men eg må seie at eg er forbausa over kor knollane veks og legg på seg i løpet av ein sommar. Nokre av knollane er sommargeorginer som har vore så fine at eg ville ta vare på dei. 
Då eg gjorde opp status så hadde 34 knollar vorte til 201. Eg håpar at eg får selt ein god del av dei, og at eg har gode grannar som kan ta imot ei potte eller to. 
Ynskjer alle ei god veke!

2 kommentarer:

 1. Oi..så fint du deler dette med oss andre.
  Man kan få massenye georginer av og dele disse knollene og du fikk enormt mange , hagen din kommer til og bli fantastisk fin med alle de nydelie georginene du har :O)

  Ha ei fin uke, Else.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Ai ai, hvor mange knoller du har fått ut av det! Musene tok alle mine i overvintringen:( Har bøtet på med nye som nå står og godtgjørelse seg. Når de en gang i fremtiden skal deles, skal jeg følge oppskriften din! Tusen takk.

  SvarSlett