tirsdag 16. april 2013

LIV I POTTENE


Dette er Dahlia, georgineknollane som eg potta opp fro 12 dager sidan. På overflata har det ikkje skjedd noke som helst, kanskje er dei spirene som var der i utgangspunktet vorte litt kraftigare. Det er her det lett kan gå gale, at vi trur at dei treng vatn for å få fortgang, men då er det lett for at knollane rotnar.


Men her har det skjedd saker, sjå dei fine nye røtene som er på gang. 


Her og kjem det røter. Skal verte spennande å sjå om ein par veker om det er byrja å skje noke over jorda og.


Det er 28 dagar sidan denne fuksiaen vart opppotta. Her og er det mykje meir liv under jorda enn over. Utruleg kor mykje røter det er komne på desse vekene. 
Her gjeld det same som for georgineknollane, pass på så det ikkje vert for mykje vatning. Ta av potta og sjekk korleis det står til, då er det mykje lettare å kontrollere om det er fuktigheit nok i jorda.

5 kommentarer:

 1. Ja det er sant som du skriver , man kan lett vanne knollene for mye og da går det galt, det har skjedd hos mæ en gang ;)

  Ha en fin vårdag og kos dæ med alle plantene dine :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Hei! Godt tips å vente med vanningen ja. Og spennende å se hvor mye som skjer nede i jorden.

  I vår da jeg satte mine kontordahliar til driving, falt en liten knoll av, og den lurte jeg ned i en krukke sammen med en eksisterende Kongevin i nabokontoret. Litt geriljahaging altså. Hvor overrasket blir vel ikke min kollega når det det "plutselig" kommer frekke sjokkrosa blomster på Kongevinen? :)

  SvarSlett
 3. Ok da må jeg løpe hjem og sjekke knollene - - jeg vannet en haug med knoller ihjel i fjor og nå lurer jeg på om jeg holder på å begå samme synd engang til....

  SvarSlett
 4. Nå er det vår i sikte. Er det røtter
  under jorda, dukker det nok opp noe over den :)

  SvarSlett
 5. Det er herlig å se det spirer og plantene våkner etter vinterdvalen.
  Frøene er bestilt hos
  http://www.impecta.se/sv/info/om-impecta.html
  De har kort levering og bra nettside, du har kansje handlet der før.
  Ha en fin kveld fra Marit.

  SvarSlett