fredag 28. juni 2013

LOBELIA OG KONGSLYS

 Som dei som har følgt meg ei tid så veit dei at eg eg veldig glad i lobelia og kongslys, her er eit knippe av dei eg har i år. Den mørke øverst av kongslysa er Violetta, som heiter Purpurkongslys. 

5 kommentarer:

 1. Så mange flotte lobelia du har! Jeg har to sorter, og det er mørkeblå og lyslilla. Jeg er også veldig glad i lobelia. Jeg har kun en verbascum, og den heter chaixii. Den purpurkongslys hadde lekker farge!

  SvarSlett
 2. Så flotte, lobellia med sine mange fine små blomster mot det grønne er ett syn, kongslys har jeg sett er i så mange fine former og farger.
  Jeg har bare gul men sådd flere farger som sikker ikke kommer før til neste år.

  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 3. Det var flotte fargar på både kongslysa og lobeliane. Du har eit rikt utval av det meste du.
  I år har eg nesten ikkje krukker så då har eg ikkje lobelia heller. Kongslys hadde eg ein sort frå før og no i år har eg invistert i ein ny. Men trur den let vente med blomstringa til neste år...det ser slik ut.
  God helg frå MarJE.

  SvarSlett
 4. Flotte fargar på blomstrane - spesielt den purpurfarga. Eg levde i den trua at kongslys var gule;)
  Eg gjekk her og venta på at ei av staudene eg kjøpte av deg skulle blomstre. Det var to høge stilkar med knoppar som såg rødlige ut... dei vart oppetne av hjort:( Spora i bedet var ikkje til å ta feil av. Håpar han ikkje får smaken på meir i hagen min.

  SvarSlett
 5. Nydelige farger! Jeg vet at jeg engang hadde en Orientkongslys som ble spist opp før den rakk å blomstre, men Lobelia... jo, jeg sådde Kardinallobelia i fjor og fikk flotte planter, men så kom den grusomme vinteren gitt...
  Nå drar jeg til feriehagen og er spent som bare det! :)

  SvarSlett