fredag 16. august 2013

LETT AUGUSTBLANDING


I vår sådde eg asparges, den spirte 100%, så no har eg 177 aspargesplanter. Dette er litt av alle pottene. Eg er spent på om dei overlever vinteren. Dersom så skjer så har eg rikeleg for eige bruk og for salg både her på bloggen og til dei kjem innom for plantehandel. Eg har potta dei opp i 10 cm potter for vinteren og det er mellom 2 og fire spirer på kvar plante.

 Solhatten er ei fin plante for seinsommaren.

Desse, Verbascum nigrum, Album, er i blomst for første gong i år, dei er fleirårige, og det står å lese om planta at dei kan verte ei stor tue etterkvart. Eg tykkjer dei er ei stor tue alt etter første året. Men dei er absolutt dei finaste kongslysa eg har sett.

Eg har sådd denne Amaranten i fleire år og vore like fornøgd kvar gong, men i år har dei gjort ein ny vri, ingen stilk, berre blomen som kjem rett opp frå jorda.

 Flott blanding med Amarant, Purple Amaranth og makedoniaraudknapp. Den siste er ein vevar, noke som til fulle viser på dette biletet og det under.


Heldigvis så har eg ein blomstervillig makedoniarudknapp for pyntekorga har fått alt for mykje gjødsel, dermed er det sparsomt med blomar.


Utsikt frå gangdøra 15. august. Eg har lenge sett at eg må gjere noke her i framkant, men er framleis på leit etter god løysing.

Det er siste året denne klematisen har bakgrunn i raudt og blått. No har huset skifta farge til heilt kvitt. Dette rekkverket er så dekka av klematisar at det lyt vente med oppgradering til våren.
For dei som er interessert så har eg oppdatert salgslista oppe i venstre hjørnet.
God helg til alle hagevenner, og lykke til dersom det er noken av dokke som skal ha open hage på søndag. Eg skal ikkje ha open hage, men har ein plan om å besøkje ein.


4 kommentarer:

 1. Hei Else,
  Her var det mye fint, så artig med all den aspargesen.
  Så pussig den som har droppa stilken er he he, fin.
  Kongslys er jeg svak for, og den du viser er nydelig.
  Hvis du har den til salg må du gi meg ett hint.

  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 2. Du skulle være sikret hjemmedyrket asparges om noen år. Så pussig med amaranten. Jeg har aldri sett noe lignende.
  Flott klematis! Lurt å vente med maling av rekkverket til våren.
  God helg!

  SvarSlett
 3. Flotte bilder! Så artig med den amaranten. Så mye asparges du har fått frem. Det blir nok litt av en avling til neste sommer :-)

  God helg!

  SvarSlett
 4. Hei Else:)
  Så flott spiring du fikk på aspargesen!...og Amaranten som blomstrer rett på jorden....rare greier:)
  Bedene dine er så velfylte og frodige:))
  Ønsker deg en fin ny uke..og takk for du kikker innom meg:))

  SvarSlett