søndag 13. oktober 2013

Snart midtvegs i hausten

Det har bokstaveleg tala runne mykje vatn sidan siste blogginnlegget mitt. Litt har skjedd i hagen på Amfjell sidan sist. Det som er viktigast for bloggen sin del er å oppdatere kva som er gjort av haustarbeid.


For 10 dagar sidan så tok eg opp georginene mine. Det hadde ikkje vore frost på dei, men eg er avhengig av å arbeide når forma er der, og då passa det best. Det hadde vore opplett nokre dagar så jorda var tørr og fin. Så då tok eg opp alle georginene som var sette frå knoll og villgeorginene som eg sådde i vår. No ligg dei til tørk i veksthuset, der er det luftig og fint når eg har sidegardina oppe. Dei som viser på biletet her på venstre side er alle av villgeorginene, og no tek eg inn frøkapslar og tek frø etterkvart som dei modnar.
Så er det noken av lesarane her som har lyst på ein pose med frø så må de gjerne seie frå. Eg deler gjerne ut som takk for alle hyggelege kommentgarar som de har lagt att sidan eg byrja å blogge.

I går og i dag har det vore flott temperatur og eg har teke inn alle fuksiaplanene mine. No står dei i drivhuset til avmodning, før eg set dei vekk for vinteren.

Pottene er vaska og klar for ein ny sesong.
Det er tre veker sidan eg tømde drivhuset, tømde kassane som det hadde vokse tomatar i og fekk vaska både hus og kassar. 
Tomatåret er det beste eg har hatt, men eg kunne nok håpa det hadde vore endå betre. Eg har fått ein del glas med gode Henkogte tomatar. I fjor laga eg marmelade av resten av dei grøne tomatane, det var ganske godt, men vart ikkje brukt så mykje av, så i år tok eg eit kilo små grøne tomatar som eg har eddiksylta. Skal verte spennande å prøve det i romjula.

4 kommentarer:

 1. Du er virkelig i rute med høstarbeidet! Jeg holder på å tømme drivhuset. Georginer og fuksia får stå ute til første frosten har vært her. Tenker det blir til helgen som kommer.
  Jeg bruker tomatene til tomatsaus som jeg fryser ned. Den blir bruk både til pizza og pasta i vinterens løp.

  SvarSlett
 2. Hei! Så flittig du har vært! Vet jo at du har nokså mye på gang i sesongen, så da blir det vel mye å organisere om høsten også. Jeg skal stenge feriehagen om et par uker, håper på tørt vær og ikke som ifjor...

  Og ja takk, jeg har veldig lyst til å prøve villgeorginer! :) Har ikke plass til mange, men nysgjerrigheten tar jo overhånd. Tror jeg finner epostadressen din på bloggen, men nå er det så sent at jeg må vente til i morgen.

  Kos deg med resten av ryddingen - leste frøinnlegget ditt også, det er jo faktisk litt kjekt med høsthaging, også :)

  SvarSlett
 3. Hei Else.
  Det er godt for alt som er gjort, jeg tok inn mine georginer i helgen for været var så bra.
  Nå begynner det å bli tomt og veldig høst i hagen, men jeg synes det blir godt med noen måneder hagefri også.

  Ha en fin dag\kveld det har jo begynt å skumre her alt.

  SvarSlett
 4. Heisann Else, koselig og se dæ igjen på bloggen min :)
  Det er deilig og få unna all jobb som man må gjøre om høsten, og klargjøre drivhuset og pottene til neste hagesesong ;)
  Ønsker heller ikke snø enda, men vinteren bestemmer jo dette sjøl, så vi har jo heller ikke mye og si om det.

  Ha ei fortsatt fin sen høst

  Hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett