mandag 24. januar 2011

VERBASCUM PHOENICEUM - KONGSLYS


Verbacum phoeniceum - kongslys, eg tykkjer det er sus os svung over både det latinske og det norske namnet. Planta var heilt ukjend for meg før eg kjøpte frø frå Impecta i fjor og sådde. Eg trur det var omtrent 100% spiring, eg prikla og prikla og til slutt fann eg ut at eg måtte berre kompostere ein god del småspirer. Så planta eg ut små fine kongslysplanter rundt omkring i hagen og rekna med å vente til 2011 før eg fekk sjå planta i blomst.
Men så ein av alle dei våte haustdagane så stod ei i blomst og eg var seld. Som biletet syner så er det verkeleg ei flott plante, så no har eg kjøpt inn fleire sortar frø som er sådde og skal såast. No spirer første potta, Verbascum phoeniceum mix.
Iberis sempervirens og fleire slag lobelia spirer og.
I dag har det regna heile dagen og gradene er 4.
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. denne planta heter mullein på engelsk og er anti-flammatorisk og hjelper bra hvis du har øreverk. hva jeg pleier å gjøre i det tilfelle: jeg kombinerer en håndfull tørka kolys,et fed hakket hvitløk og dekker det til med oliven olje i enkrukke med lokk oglar det stå et par dag i et sofylt sted og så skiller jeg ut blomstene og hvitløken og drypper 2-3av denne oljenetter behov.

    SvarSlett