søndag 10. juli 2011

Markblomstrar

 Blåklokke, ho er vanleg i heile landet, men variabel i Nord-Norge. Ein blome som eg har vore glad i så lenge eg kan hugse. Det har aldri vore overflod av blåklokker der eg har ferdast, men dei har dukka opp mange plasser. Blåklokka er sommarblomsten, den kjem ved midtsommar og står ei stund utover. Fin å plukke med i ein bukett markblomstrar er ho og. Det har ikkje vore lett å velje kandidat til Frøken Markblomst for det er mange fine og dei aller første barndomsminne når det gjeld blomar knyter seg til markblomstrene. Eg har til liks med sikkert alle barn plukka bukettar til ei bestemor og sett kor stor glede og beundring den svette vesle buketten vekte. Då som no veit eg at beundringa var heilt ekte. Og blåklokka var nok nesten alltid med i buketten, sikkert berre med ein stengel eller to, men den var nok med.
 Tiriltunge er eit anna barndomsminne, den gule fargen er til å verte glad av og so er ho å finne dei fleste plasser der eg ferdast.

 Geitramsen har vorte vanleg her i dei seinaste åra. Ei høg og staseleg plante som kjem i hogstfelt og langs vegkantane tilliks med røvebjølla. Like i fargen er dei og, men eg har ikkje våga å ta geitramsen inn i hagen. Røvebjølla derimot får lov å vekse der ho vil.


2 kommentarer:

 1. Flotte sommerlige bilder av yndige markblomster! Revebjeller har jeg også i et bed. De er kjempefine!
  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 2. Hei :)
  Takk for kommentar på bloggen min. Hyggelig å finne bloggen din, tror ikke jeg har vært innom her før.

  Så nydelige bilder! Jeg er veldig glad i markblomster, og nå er det så fint i vegkanter og på enger.

  Lykke til i konkurransen :)

  SvarSlett