tirsdag 31. januar 2012

Siste januardag i 2012

Litt av veden som ligg til tørk, og som skal brukast neste vinter. No er sola komen så høgt at på så fine dagar som i dag så treng vi ikkje fyre i ovnen midt på dag. No er det 0,5C ute, sol og vindstille. Naboen held på å køyre vinterveden heim, det er frose og godt å arbeide ute. 


Dette er blodbegerspirer, Rhodochiton atrosanguines, frøa sjølvsanka i 2010. Det var så dårleg år at eg fann ut at eg ville prøve spireevna på dei gamle først og dei spirer fint, men litt ujamt. Eg tenkjer det vert nok. Eg har teke inn ei potte med blodbeger til overvintring og den står ganske fin. Skota er lysegrøne, men eg tenkjer at eg kan ta noken til avleggarar og så kjem vel grønfargen etterkvart som ho får lys.
I år har eg sådd asarina frå to frøboksar. Når eg googlar Asarina så kan det vere så mangt, men eg håpar at den eine sorten er Asarina scandens og som eg ser vert nemnt i same andeddrag som blodbeger. Men av bileta som kjem opp ser dei fine ut alle, skal iallefall verte spennande å sjå. Den eine sorten spirer iallefall. 5 kommentarer:

 1. Så deilig med sola , en kvikkner til liv når den viser seg.
  Her er det 5-6 minus og det skulle vist bli kaldere mot helgen , men det har vært en snill vinter i år.

  Blodbeger har jeg ikke prøvd men jeg har sett så mange fine bilder på blogger og det frister veldig å prøve å så noen frø.
  Kos deg med vårforbredelser , klem fra Marit.

  SvarSlett
 2. Her har det også vært mildt idag, - 2 og lett skya, har gått mæ en lang fin tur i god været :)
  Blodbæger har æ aldri hatt, kanskje prøve den iår , ser så deilig ut med de små spirene dine.

  Hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. Takk for koselig hilsen:) Jeg har lagt meg til som følger hos deg også- vi cosmos tilhengere må jo stå sammen;) Virker som om du er en smule mer proff enn meg- så nå får jeg nok lært ett og annet samtidig som jeg leser en koselig blogg. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Heisann:) Her kikker blodbeger opp...kjekt å se at det spirer:)
  Takker for dine hyggelige ord..blir både glad og rørt over slike uttalelser..:)
  Ønsker deg en fin uke videre:)

  SvarSlett