lørdag 18. august 2012

VEKSTHUS FRÅ EFFERUSI dag har eg fått meg nytt veksthus. Det er ikkje montert enno, posten leverte det i dag, no må eg gå nokre runder med meg sjølv og målebandet for å sjå korleis eg best kan plassere det. 
Planen er å bruke huset til vinteropphald for staudepottene mine. Eg reknar og med at eg kan få fram staudene litt tidlegare, både dei som har overvintra og dei som er nyspirte. 
Eg må seie at er ganske spent på korleis det vil fungere. Eg ser at dei plantene som står inne i drivhuset mitt vert fulle av mugg om vinteren. Det reknar eg med kjem av at det vert for tett og fuktig. Eg lurer litt på om eg kanskje skal late ventilane i dette huset stå opne når temperaturen stig, for å lufte ut. Eg har ikkje funne noke å lese om slike hus så her vert det prøving og læring.
Er det noken som les dette blogginnlegget og som har erfaring med liknande hus så er eg takksam for råd og hint.

2 kommentarer:

  1. Kom over denne:

    http://www.hagepraten.no/viewtopic.php?f=5&t=26991

    Ellers må jeg si meg helt enig. Har hverken hatt problemer med meldugg eller sopp overhodet. Jeg lar ventilene stå litt på gløtt inntil grønnsakene settes til spiring i februar/mars. Da setter jeg på vifte og lufter når det er temperatur til det.

    SvarSlett
  2. Hei du Anonyme, takk for svar. Endeleg noken fleire med erfaring.

    SvarSlett