onsdag 30. april 2014

ASPARGESBEDET MITT


I 2013 sådde eg asparges, Mary Washington, og dei spirte svært godt. Dei tålte godt å verte prikla og, overvintringa i potter gjekk og smertefritt, så i dag var tida for å plante nokre ut. 
Plantekassen er ikkje noke ringare enn sideveggar frå ei seng. Den har vi fyllt med kompost, jord og stallgjødsel. Så har vi hatt i litt sand og tilslutt eit dryss med kalk.
Eg har planta 14 aspargesplanter oppi her, når dei har fått vokse seg til litt så skal dei hyppast slik at rotkruna kjem godt under jorda. Eg får vel ta meg ein tur i fjæra å hente tang og, for det har eg lært at aspargesen vil ha. Men enn så lenge så tenkjer at plantene er overlukkelege over å ha fått plass til røtene som var på veg til å ville kveile seg rundt i pottene. 
Neste aspargesprosjekt vert å potte resten av aspargesplantene over i større potter slik at røtene der får god plass til å utvikle seg.


6 kommentarer:

 1. Det er moro å få til da Else og så godt som det er.

  Jeg har hatt asparges i flere år med de ender opp i blomsterbuketter for jeg glemmer de bort og de blir 1 m høye hehe, men de er pene.

  Lykke til og vis oss hvordan det går fremover, så kanskje jeg kan lære noe.

  God 1 mai og klem fra Marit.

  SvarSlett
 2. Så spennende! Jeg har hatt lyst å prøve å dyrke asparges lenge, men ikke hatt mot til det! Hvor lenge går det fra du sår til du kan begynne å høste av de? Asparges er kjempegodt!

  SvarSlett
 3. Så spennende med dyrking av asparges! Det kunne jeg godt tenke med å prøve selv.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Så kjekt meg egen asparges! Jeg har aldri dyrket det, men det er jo så godt! Måtte det bli en bugnende aspargesseng :)

  SvarSlett
 5. Åja..her blir det mye godt etterhvert!
  jeg har høstet fra mitt bed nå et par år,og det er like stor stas:)
  Ønsker fin helg:)

  SvarSlett
 6. Aspargis har æ aldri dyrka, men liker godt og spise det :)

  Takk for at du la inn en koselig kommetar på bloggen min, ha en fortsatt fin vår :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett