lørdag 19. mars 2011

Overvintra stauder og staudesådd som spirer


Dette er staudepotter med overvintra stauder. Eg funderte mykje i fjor på korleis eg skulle få staudene som står i potter til å overvintre. Eg rekna med at det ville gå bra med noken av dei, men at det ville vere fare for at dei rett og slett ville drukne.
Så var det at Hageforumet kommeg til hjelp, eg såg nemleg ein bloggar som sa at ho hadde fått eit gartnarråd om å legg pottene på sida. Så no har mine potter overvintra liggande, noken hadde eg dekka med lauv i tillegg og andre utan dekke. Eg har kika litt og eg ser at julerosene, lavendelen, kjempeprestekragane og valmuesøstrene har overlevd. Dei andre sortane ligg under så godt dekke at eg har ikkje sjekka dei enno.
Eg reknar med å ta av dekket om ei vekes tid. Kjem litt an på temperaturen. Reknar med at så lenge det er så pass kaldt, og desse står mot aust, så skjer det ikkje så mykje. Vil jo helst plukke dei fram før dei mugnar.
Eg sjekka staudesådden bak uthuset i går og jammen var det ei potte med stemorsblomst som spirte. Så no har eg flytta den og dei andre stemorspottene inn i drivhuset.
Ellers så er det stor aktivitet i såpottene, eg skal skrive ei oppdatering på dei i morgon.
Dagen idag starta med sol, men no har det skya over og det har kome litt regn.
Temperaturen i natt var -2 og no er det 5. God helg til eventuelle gjestar på bloggen!
Posted by Picasa

5 kommentarer:

 1. Spennende med stauder som overvintrer. Det høres ut som om du har fått et godt tips. Selv om det er bra temperatur på dagen, er det fremdeles ganske kaldt om natta. Lykke til med staudene, og god helg!

  SvarSlett
 2. Det var et fint tips, å legge pottene på siden. Jeg er også spent på om staudebarna mine har overlevd vinteren, som jo har vært tildels veldig kald veldig lenge!
  Ha en fin søndag =)

  SvarSlett
 3. Noe av det mest spennende med våren synes jeg er å følge med på hvordan planter har obvervintret, både ibed og i potter. Har mange potter (rett nok ikke så mange som hos deg) i feriehagen, men de har stått rett opp og ned. Takk for tipset om stabilt sideleie, skjønner at det kan ha noe for seg. Her på skyggebalkongen står også noen potter, og det er spennende å sjekke de også selv om jeg ikke regner med at noen har overlevd vinteren. God søndag!

  SvarSlett
 4. Hei, og takk for hyggelege kommentarar.

  SvarSlett
 5. Så smart! Og sånne grønnkasser hadde jeg også, men ga de bort. Dumt..
  Takk for koselig kommentar i hagebloggen min:) Tang er flott hagegjødsel, og jeg har og brukt bil for å hente svarte søppelsekker med tang(min mann som kjørte forresten)
  Den våte(ferske, grønne tangen) blir for sterk til jorden, men når mesteparten saltet er vasket ut, helt topp! Jeg lot fersk tang ligge fra januar til mai et år, før jeg brukte den, men nå tar jeg bare den sorte, ferdigvasket tangen.
  Ha en flott dag!

  SvarSlett