tirsdag 26. juni 2012

DRIVHUSET SISTE VEKA I JUNI

Her står tomatplantene på rekkje og rad.

 Amazon Chokolate, store flotte bifftomatar.
Bloody Butcher har fått litt farge. No er det like før det brakar laust med tomatmodning. I år ser eg verkeleg lyst på det. Det skal nok verte tomatar av alle slag og litt for alle smakar.

10 kommentarer:

 1. Wow, kor mange tomat planter du har, æ nøyer mæ bare med 2 stk, for gubben spiser ikke tomater, så da blir det mye, for d e grenser kom mye tomat æ klarer og få i mæ.

  Så må æ bare takke dæ før noen koselige kommetarer du legger igjen på bloggen min, det setter æ stor pris på.

  Ha en fin kveld, og god natt, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 2. Så fint og frodig!! Jeg tror jeg var litt for optimistisk i vår for jeg satte to tomater i hver boks med jord. Så jeg må nok fylle på med litt kompost etterhvert:) Håper jeg får like mye tomater som deg!

  SvarSlett
 3. Se der ja! Må nok få veggdrivhuset opp i drift til neste sesong. Mine tomater er bare sure der de står inntil murveggen, det blir nok for kaldt for dem. Du får kose deg med toamter du som kan :D

  SvarSlett
 4. Heldige deg som har drivhus... det må være en velsignelse. Det blir jo så flotte agurker og tomater av det!

  SvarSlett
 5. Her var det mye å glede seg til ja, tomatsesongen er alltid kjempegøy. Masse lykke til med masse gode smaker og ikke minst store gleder :)

  SvarSlett
 6. Så utruleg flott. Eg har akkurat fått opp mitt drivhus. Er litt tomat, agurker og paprika der. Når sådde du tomater i år? Eg kjøpte planter i år siden huset kom opp litt seint. Kor har du kjøpt plast baljane du planter i? Helsing Andrine (frå Utvik i nordfjord, men utvandra til Bryne)..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Andrine, du er ny, og gratulerer så masse med drivhus. Du vil få mykje glede av drivhuset. For meg er det iallefall ei stor lukke, sjølv om det ikkje alltid vert like strålande resultat som eg kunne håpe. Men eg har den filosofi at då får eg prøve på nytt eller prøve noke anna.
   I år sådde eg tomatar den 29. februar.
   Plastbaljane kjøpte eg å Biltema, dei er av solid plast som tåler ein støyt. Eg har fått bort hol omlag 6 cm opp på sida til drenering. Så har eg lagt lister i botnen med bord oppå. Opppå der har eg lagt duk som kan ta opp vatn frå vassreservoaret under. Når hausten kjem tømmer eg ut molda og gjer kassane reine slik at dei er klar for neste år. Jorda i kassane er ei blanding av kompost, matjord og hestegjødsel. Så blandar eg inn litt rein oske og gjødsel som er berekna på grønsakdyrking, økologisk,så er det berre å vatne og vente på resultat. EG plantar to planter i kvar kasse. Lukke til med plantene dine.

   Slett
 7. Heia Else, takk for koselig kommentar inne hos mæ.

  Du har enorme tomatplanter i drivhuset ditt , det e så innmari godt med tomater som man dyrker sjøl.
  Her e det lett regn idag, men det skal klarne opp nu om formidagen.

  Ha en fin dag og helg.

  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 8. Hei midt i sommeren! Ser at tomatsesongen er sikret hos deg! Det ser lovende ut, og husker jeg rett har du mange ulike sorter å glede deg til. Jeg dyrker ikke tomater, men egne er jo så mye bedre på smak. Nyt resultatet!

  SvarSlett
 9. Ja her skulle min mor likt å boltre seg,
  tenker jeg. Hun eeelsker tomater, det samme
  med barnebarna. Du er virkelig flink med de!

  SvarSlett